#11 Interview

Assalamualaikum.

Pagi tadi aku pergi interiew untuk masuk universiti ugama. I was asked to recite surah at tin and the other one which I forgot some of the verses. The lecturer shook his head. It was like aku macam takde chance dapat diterima masuk uni tu. Tapi lepas tu dia suruh baca 2 surah lain lagi. Barulah aku boleh recite dgn hafalnya.

Peringkat ketiga which was the last was about general knowledge.  More concern about global issue. Bab ni aku boleh jawab sebab memang minat aku pun soal jawab global isu ni.

Overall aku rasa macam 50-50 je.

Think thoroughly abot this, aku rasa macam bukan minat aku juga untuk mendalami islam secara mendalam. Bukan aku benci, cuma course yg aku pilih ni ialah jadi ustazah. Memerlukan banyak hafalan. Dan aku bukanlah gifted student.

Kalau ikut minat aku, im more into artistic. Creativity. Arts.

Susaj juga fikir masa depan ni.

So, plan aku, kalau diterima masuk nanti, aku teruskan je belajar
But might not become ustazah. Maybe I would do business about tudung and shawl…muslimah fashion
And this ia also a part of art. Isnt it?

Dan sijil tu nanti untuk jadi back up je.

Itu plan kalau aku diterima.  If not, I might end up business juga. Mungkin tak sambung belajar. Sambung bila rasa nak sambung nanti.

Thats all guys.

Moga kita terus berjaya dunia dab akhirat. Aameen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s