#8 Sayang

Assalamualaikum.

Punyalah lama aku tak tulis apa-apa kat sini kan.

Sorrylah wahai blog ku sayang.

Baik, tajuk di atas ialah sayang.

Seriously, aku benci bila ada remaja muda mudi yang gedik sangat bercakap soal cinta di fb atau mana2 social network. Apatah lagi umur dia masih di bawah umur. Come onlah, tak boleh lemah2 macam ni. Kat Palestine sana ramai berjuang untuk syahid, tapi kat bumi melayu lembik pasal cinta. Buwekkk!

Aku pun sedang dalam progress untuk tidak menjadi seperti itu. dan untuk itu aku haruslah kuat untuk istiqamah.

Namun apakan daya, aku seorang perempuan yang berjiwa halus, ingin menyayangi dan disayangi oleh lelaki yang bergelar suami.

Tapi aku takdelah post mende2 yang gedik tu kat fb. Dah lama dah aku tinggalkan mende2 macam ni. Gediksss dan memalukan!

So perasaan halus tu aku simpan jelah dan only Allah knows. Now that Im telling you here, so you knew it now. Hehe.

Tapi aku yakin, bukan perempuan saja yang mempunyai perasaan macam ni. Lelaki pun jugak. Ah, kamu lelaki jangan nak ego tak nak ngaku. Buktinya, Nabi Adam lagikan kesunyiaan saat tiada Hawa di sisi. See?

So, post benda2 yang gedik kat social network bukanlah satu pekerjaan yang bagus. I mean, bukan satu tindakan yang terpuji. Korang simpan jelah feeling2 tu kat dalam hati dan doa banyak2 kat Allah moga dipertemukan jodoh. Usaha jugak ye!

Kalau takde kat dunia, akhirat ada yang sedang menanti. Dont worry, Allah kan adil :’)

So yeah, itulah Sayang yang aku maksudkan kat tajuk di atas.

Moga kita2 yang bujang ni dipertemukan dengan teman hidup yang baik2, aameen~

#7 Eagerness

Assalamualaikum.

Hey guys? What’s up? Are you ok, Annie?

LOL.

Okay. Stop.

Anyways, I know its been a long time I left this blog. Cause I only came here when I’m bored, sad, and to type something with the name anon. 🙂 

Im comfortable with that.

So, to tell you something, I have this business mind. Its been in my mind for a long time. I wannna do a small business like selling clothes. If you realize, its like a trend nowadays.

But its still in my plan. I havent buy anything. Just doing some research and plan something so that everything will be smooth and siliky. LOL.

Well, I guess thats it.

InsyaAllah, will update you soon about it.

Oh, if you have something to say about starting a business or maybe advice, just drop your comment below.

See ya!

#6 Watch It!

Assalamualaikum,

I just watched Matluthfi90’s new video: http://www.youtube.com/watch?v=KP7H0XsyKbc

The video is about Ramalan Soalan Pasca SPM. So, its good to be watched by after-SPM students and parents.

Anyways, currently these days I watched some movies from megashare.info. Its free and its awesome. But cannot download the video though. Have to watch it online. But the thing is, its free! Yeay! 😀

I watched animation movie cause I love it than a real one. I watched Wreck-it Ralph (highly recommended), Monster Inc, Toy Story and Kung Fu Panda 2 (recommended as well).

Of course, they have another types of movies like adventure, action, comedy, drama, horror, sci-fic, fantasy, thriller and war.

Also has series movies like cartoon-manga, science fiction, Asian dramas, Classics, reality & game shows and others.

So, if you are bored and want to watch something, go to megashare.info and you’ll see lots of movies.

Happy watching! ^^,